Cat | Cas | Eng
Números anteriors
Butlletí digital de l'IDIBELL
Número 144 - 19 de Abril de 2016

Principal > Notícies
Notícies
 
Data: 18/04/2016
La Cursa Nocturna de l’Hospitalet recapta 2.200 euros per a l’IDIBELL

Els diners aniran destinats al projecte Predicop, que avalua l'impacte de canvis de dieta, exercici i estil de vida en la millora del pronòstic de les recidives de càncer de pit. 


2.200 euros. Aquesta és la xifra que la Cursa Nocturna Sport Ciutat de l’Hospitalet, celebrada el passat dissabte 16 d’abril en motiu de les Festes de Primavera de la ciutat, va recaptar en benefici de la recerca biomèdica de l’IDIBELL. Una gran part d’aquests diners van ser recollits mitjançant l’aportació d’un euro solidari que els corredors podien realitzar, de forma voluntària, en el moment de la inscripció a la Cursa. La resta, es recaptà de forma directe a l’stand que l’IDIBELL instal·là a la Fira del Corredor, celebrada al centre comercial Gran Via 2 els dies previs a la cursa. Gràcies a aquesta presència, tots els inscrits a la prova van poder rebre de primera mà informació sobre el centre de recerca i el projecte Predicop, per al qual es recollien els donatius. A més, i gràcies a la col·laboració dels investigadors responsables d’aquest estudi, molts esportistes van poder sotmetre’s a una prova de determinació del seus percentatges de massa muscular i greixosa, i del seu índex de massa corporal, i parlar amb dietistes i preparadors físics vinculats a l’IDIBELL.

 

Amb l’objectiu d’escollir el projecte que representà el nostre Institut a la Cursa, l’Àrea de Fundrising de l’IDIBELL va obrir una convocatòria a tots els investigadors. Predicop és el nom del projecte que fou escollit, i està dirigit pel Dr. Antoni Agudo (ICO-IDIBELL). Predicop és un assaig que es du a terme des de diversos centres i que inclou 2.108 dones de Catalunya, d’entre 18 i 75 anys, que ja han passat per un tractament estàndard contra el càncer de pit. Les participants, que rebran un tractament basat en l’exercici i el control de la nutrició, seran objecte de seguiment durant quatre anys, amb la intenció de demostrar que aquests canvis en l’estil de vida són determinants per a la millora del pronòstic del seu càncer, la seva qualitat de vida i, en definitiva, la seva supervivència.

 

Durant l’acte festiu d’entrega dels premis de la Cursa, el tinent d’Alcalde d’Esports de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, lliurà el taló simbòlic de les aportacions a la causa solidària als Drs. Jaume Reventós, Director de l’IDIBELL, i Antoni Agudo, director de Predicop.

 

Visita la galeria fotogràfica

L'IDIBELL va estar present durant tota la jornada gràcies a la feina d'investigadors i voluntaris.
 
Share/Bookmark
 
Tornar Enrere


Avisos legals | Contacte