Cat | Cas | Eng
Números anteriors
Butlletí digital de l'IDIBELL
Número 141 - 11 de Maig de 2015

Principal > Notícies
Notícies
 
Data: 29/04/2015
Nutrició i càncer als Pessics de Ciència


El passat 15 d’Abril la Biblioteca de Bellvitge va acollir la xerrada “Càncer i nutricio” a càrrec d’Antonio Agudo, cap de la Unitat de Nutrició, Ambient i Càncer de l’ICO-IDIBELL i especialista en medicina preventiva i salut pública. La conferència s’emmarca dins el cicle Pessics de Ciència que organitza el Centre Cultural Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat.

L’investigador ha explicat com alguns tipus d’aliments poden actuar com a protectors de la malaltia i com d’altres augmenten el risc de patir determinats tipus de càncer. En tot cas, Agudo només ha posat sobre la taula aquells factors que compten amb el consens de la comunitat científica internacional.

 

Projectes de recerca    

                   

Agudo també ha explicat els projectes de recerca en què participa el seu grup. D’una banda: l’EPIC, l’Estudi Prospectiu Europeu sobre Càncer i Nutrició que recull dades i mostres de més de 500 mil persones de deu països europeus durant prop de 15 anys  i que  ha demostrat, entre altres,  l’efecte protector del consum de fibra, fruites i verdures sobre el càncer colorectal o com un elevat consum de greixos saturats pot augmentar el risc de patir càncer de mama.

 

Actualment, el grup de recerca treballa en un projecte sobre com la dieta, l’obesitat i l’activitat física amb les recaigudes en pacients de càncer de mama.

 

Pessics de Ciència


El cicle Pessics de Ciència és una iniciativa del Centre Cultural Sant Josep de L’Hospitalet de Llobregat amb l’objectiu de fomentar l’interès per la ciència i apropar-la a la ciutadania de manera entenedora i atractiva, i estimular l’interès pel coneixement científic a tota mena de públic.

 
Share/Bookmark
 
Tornar Enrere


Avisos legals | Contacte