Cat | Cas | Eng
Números anteriors
Butlletí digital de l'IDIBELL
Número 140 - 28 de Abril de 2015

Principal > Notícies
Notícies
 
Data: 23/04/2015
La supercomputació al servei de la recerca en biomedicina


El passat 21 d’Abril el director del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Francesc Subirada i el responsable del seu departament de ciències de la vida, Modesto Orozo, van impartir un seminari a l’IDIBELL per donar a conèixer els recursos que pot proporcionar el seu centre als investigadors de la casa, així com noves oportunitats de col·laboració.

 

El BSC allotja l’ordinador Mare Nostrum. És el més potent de l’Estat Espanyol i es troba entre els cent més potents de tot el món. El centre té una doble funció: d’una banda, és un centre d’investigació propi en diverses matèries. Modesto Orozco és el responsable de la recerca en el departament de ciències de la vida i afirma que “la química i la biologia computacional avancen de tal manera que en els pròxims deu anys, les tècniques in silico prendran el lideratge en la descripció, racionalització i predicció dels sistemes biològics”.

 

De l’altra, el BSC és una infraestructura de servei per investigadors de tot Europa. El seu director, Francesc Subirada, ha explicat  que  els investigadors han de saber que aquests serveis existeixen i que hi poden accedir de forma gratuïta, a través de propostes competitives que son avaluades per un comitè d’experts internacionals. Alhora, Subirada ha convidat als investigadors de l’IDIBELL a buscar sinèrgies a l’hora de presentar projectes competitius juntament amb el departament de ciències de la vida.

 

Amb la celebració d’aquest seminari, la direcció de l’IDIBELL ha volgut fer un pas per generar una relació de confiança entre els dos centres que faciliti la posada en marxa de projectes comuns que de ben segur resultaran en un benefici per la salut dels pacients.

 

Per més informació veure el web del BSC (www.bsc.es) o contactar amb la direcció científica de l’IDIBELL (direcciocientifica@idibell.cat

 
Share/Bookmark
 
Tornar Enrere


Avisos legals | Contacte