Cat | Cas | Eng
Números anteriors
Butlletí digital de l'IDIBELL
Número 139 - 15 de Abril de 2015

Principal > Notícies
Notícies
 
Data: 26/03/2015
Jesús Fernández-Crespo: “Assolirem l’èxit quan aconseguim alinear què volem ser i com volem aconseguir-ho”


La primera visita del nou director general de l’Instituto de Salud Carlos III, Jesús Fernández-Crespo, a un dels centres acreditats com a instituts d’investigació sanitària ha estat a l’IDIBELL. El passat 23 de Març Jesús Fernández-Crespo, va impartir una xerrada sobre cultura organitzacional i estratègia en els Instituts d’investigació sanitària a la Sala Pau Viladiu de l’Hospital Duran i Reynals.

 

A l’acte van assistir el Gabriel Capella, responsable de recerca i innovació en Salut del Departament de Salut, la directora general de l’Institut Català d’Oncologia, Candela Calle i el director de l’IDIBELL, Jaume Reventós. Així com el vicerector de recerca i innovació de la Universitat de Barcelona, Jordi Alberch i el nou gerent de l’àrea metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, Antoni Andreu i la responsable de recerca de l’Hospital de Viladecans, Mercè Barenys.

 

La directora de l’ICO, Candela Calle, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte i ha donat la benvinguda al nou director de l’SCIII destacant la importància de la recerca al Campus Bellvitge ja que “la recerca d’avui és la medicina de demà”. El director de l’IDIBELL, Jaume Reventós, ha emfatitzat la presència de tots els socis de la institució i el seu compromís d’anar tots alineats per enfrontar els reptes de futur.  Ha agraït també als investigadors “l’excel·lent feina feta durant els moments difícils que han fet que l’IDIBELL mantingui les seves quotes de productivitat científica”.

 

Organització i estratègia


En la seva primera visita a un dels centres acreditats per l’ISCIII, Fernández-Crespo ha parlat de com “en aquests moments de maduresa dels instituts d’investigació sanitària que viuen centres com l’IDIBELL, hem de reflexionar sobre com aconseguir l’èxit”.

 

Segons Fernández-Crespo, primer hauríem de definir què podem considerar èxit en el nostre sector però “només l’assolirem quan aconseguim alinear què volem, com volem aconseguir-ho i ser capaços de treballar tots en la mateixa direcció” fent el símil amb un equip de rem.

 

Ha tancat l’acte el responsable de recerca i innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat, Gabriel Capella, qui ha agraït a Jesús Fernández-Crespo que la seva primera visita com a director de l’ISCIII hagi estat a Catalunya ja que entén que “és un reconeixement de Catalunya com a actor principal en quantitat i qualitat de la recerca sanitària”. També ha agraït el “debat oxigenat” sobre els reptes de la internacionalització ja que “o som competitius internacionalment o no sobreviurem”.

 

Un cop finalitzat l’acte, la comitiva del ISCIII ha visitat algunes de les instal·lacions de l’IDIBELL com el laboratori de Metabolisme i Càncer, la Unitat de protèomica, el Laboratori de Recerca Translacional i el de recerca en Sarcomes.

Visita ISCIII
 
Visita ISCIII
 
Visita ISCIII
 
Visita ISCIII
 
Share/Bookmark
 
Tornar Enrere


Avisos legals | Contacte