Cat | Cas | Eng
Números anteriors
Butlletí digital de l'IDIBELL
Número 136 - 26 de Febrer de 2015

Principal > Notícies
Notícies
 
Data: 05/02/2015
El Departament de Salut promou els hàbits saludables per reduir el risc de patir càncer

El nou Codi europeu contra el càncer identifica 12 accions per reduir el risc de patir-lo

 

Es considera que fins a un 50% dels tumors es podrien prevenir

 


El Departament de Salut ha presentat el nou Codi europeu contra el càncer, en motiu de la celebració del Dia Mundial contra el Càncer el 4 de Febrer. La previsió pel 2015 és que es diagnostiquin a Catalunya 39.898 nous casos de càncer (23.636 en homes i 16.262 en dones). Es tracta de la primera causa de mort en els homes i la segona en les dones.

 

Aquestes dades indiquen la necessitat de mantenir i potenciar les activitats preventives, de detecció precoç i de millora de l'atenció i el tractament dels tumors. Precisament, l’Agència Internacional de Recerca sobre el Càncer de l’Organització Mundial de la Salut (OMS-IARC) ha actualitzat recentment el Codi europeu contra el càncer, que se centra en l’important paper de la prevenció i la detecció precoç de determinats tumors en la lluita contra l'impacte d'aquesta malaltia. Es considera que fins a un 50% dels tumors es podrien prevenir. El nou Codi indica 12 accions, recolzades en l'evidència científica més recent, que els ciutadans poder fer per adoptar un estil de vida saludable. L'èxit d'aquesta estratègia es basa en el fruit de l'acció individual de les persones, i també de la societat, el govern i el sistema, de crear un entorn més saludable (per exemple, la regulació d'espais sense fum).

 

El Codi europeu contra el càncer remarca la importància d'evitar el tabac, de limitar el consum d'alcohol o l'exposició excessiva al sol, de mantenir un pes saludable i de fer activitat física. També recomana la participació en els programes poblacionals de detecció precoç de càncer de mama, de coll d'úter i de còlon i recte. Aquesta actualització inclou també la recomanació de la vacunació contra el papil·lomavirus humà, de promoure la lactància materna i de limitar l'ús de la teràpia de substitució hormonal.

 

Fitxers adjunts:
Codi Europeu contra el Càncer
 
Dia Mundial Contra el Càncer
 
Share/Bookmark
 
Tornar Enrere


Avisos legals | Contacte